טיפוח הפרווה
יש פרווה מלאה ופרווה דלילה, יש פרווה מבריקה ופרווה יבשה, יש פרווה רכה ויש פרווה זיפית, יש פרווה נושרת ויש גם כזו שלא…
כמעט לכל כלב יש פרווה, ויש כאלה שלהם אין כגון הסיני המצויץ :
כמעט לכל הכלבים יש נשירת שיער, ויש כאלה שלהם אין כגון פודל :
בסך הכול רובינו מתמודדים יום עם נשירת השיער המתחזקת של כלבינו. יש מספר דברים שניתן לעשות כדי להקל על חיינו מלאים השיער.
1. קודם כל סוג האוכל יכול להשפיע משמעותית גם על טיב הפרווה וגם על חוזק הנשירה. אנו צריכים להחליט איזה אוכל אנו נותנים לכלבינו
(כמובן שעדיף שיהיה אוכל מוכר וברמה גבוהה), ומתמידים איתו, לא נחליף כל חודש את סוג האוכל ולא ניתן לכלב אוכל בייתי כגון שניצלים או מאכלים
מתובלנים ושמנים, זה יכול להזיק לבריאותו ולאיכות פרוותו, באוכל היבש יש את כל מה שהכלב צריך.
2. ניתן להבריש את הפרווה לפחות פעם ביום, כך יהיה יותר שיער על המסרק מאשר על השטיח בבית.
3. ניתן לספר את הכלב עם מספריים כדי לקצר את השיער הנושר. תספורת לא מפסיקה את הנשירה אלה מקצרת את השיער הנושר.
4. ניתן לספר את הכלב עם מכונה וכך נשאר לו שיער באורך של 1ס"מ, על השטיח זה משמעותי…
מקלחות לא עוזרות למנוע נשירה, אנו ממליצים לא לרחוץ את הכלב יותר מפעם אחת בחודש אם חייבים, לכלבים יש שכבת
שומן על העור שמגינה עליהם, ברגע שרוחצים אותם שכבה זו מתמוססת ועורם לא מוגן. ניתן גם לקלח אחת לחודשיים ולשלושה.
אם כבר רוחצים כדאי להשתמש בשמפו המיועד לכלבים ולא להשתמש בשמפו ומרכך של בני אדם, המרכיבים הם שונים ושמפו שלנו יכול להזיק להם…
בעיה נפוצה אצל כלבים ארוכי שיער היא הקשרים, ברגע שהקשרים מופיעים חייבים לטפל בהם ולא לדחות את הטיפול. הקשרים בד"כ צמודים לעור ומושכים אותו, לעיתים
אפילו נתלשים מהעור ויכולים לגרום לפציעה. לא מומלץ לנסות לגזור אותם לבד, הסכנה בפציעת עור הכלב גבוהה מידי, אנו ממליצות לגלח את שיער הכלב
ולא לנסות להתיר את הקשרים הללו מסיבה אחת פשוטה שזה פשוט כואב לכלב !
סירוק יום יומי ימנע קשרים…
פרעושים וקרציות
האויבים העיקריים של הכלב ושלנו הם הפרעושים והקרציות, אנו מאמינות שכולנו (בעלי הכלבים) חווינו את החוויה של מציאת פרעוש או קרצייה תוך כדי ליטוף כלבינו…
בתקופת הקיץ בעיקר ובחודשים החמים הפרעושים והקרציות יוצאים החוצה ומציפים את המדשאות ומשטחי החול השונים, בקיצור אי אפשר לברוח מהם…
לאלו שאף פעם לא נתקלו בתופעת הפרעושים הם חרק שצורתו אובאלית בצבע שחור, קטן מאוד, רץ מהר וקופץ, קשה מאוד לתפוס אותו, הוא עוקץ וממשיך לטייל על הכלב.
הקרצייה היא עגולה ונפוחה, גדולה יותר מהפרעוש ואינה זזה, היא עוקצת ונשארת מחוברת לעור הכלב.
כלב אשר יש עליו פרעושים לרוב יתגרד וינשך את עצמו במקומות המגרדים לו. עקיצת פרעוש מאוד מגרדת והכלבים ממש סובלים מכך. יש כלבים שאפילו מגרדים את עצמם עד זוב דם וגורמים לפצעים פתוחים, באזורי הפצעים הפרווה תהיה דלילה מאוד והעור לא יהיה חלק. אני גיליתי שלכלב שלי יש פרעושים כאשר קמתי יום אחד בבוקר ועל הרגליים שלי היו מלא עקיצות… כן הפרעושים עוקצים גם בני אדם… ראו הוזהרתם…
הקרציות מאוד מסוכנות לכלבים, על קדחת הקרציות שמעתם? זוהי מחלה שיכולה להרוג את כלבכם. מחלה זו יכולה להגיע גם מקרצייה אחת בלבד!
במצב שיש על כלב הרבה קרציות יכול להיות לו חוסר דם (הקרציות שותות את הדם).
כדי לדעת אם לכלבכם יש פרעושים אתם יכולים להסתכל באזור הבטן ומעל הזנב (אלו מקומות שפרעושים אוהבים להיות בהם), אם כלבכם מתגרד, או נושך את אזור הגב והרגליים לפעמים.
כדי לדעת אם לכלבכם יש קרציות אתם יכולים לעבור על גופו בין הפרווה עם האצבעות, להסתכל בבתי השחי ובתוך האוזניים.
אתם יכולים גם לבוא אלינו ואנחנו נבדוק, במידה ויש פרעושים או קרציות נמליץ לכם על טיפול מתאים.
הפתרון והטיפול המונע דיי פשוטים, יש אמפולות שצריך לשים על הכלב פעם בחודש להשמדת הפרעושים ולמניעת חזרתם. בנוסף כדי להיפתר מהקרציות וכדי למנוע מהן לעלות על הכלב יש קולר מיוחד שצריך להיות על הכלב כל הזמן למשך מספר חודשים (לכל קולר זמן תפוגה אחר).
אוזניים, עיניים וזנב
אוזניים:
דלקות אוזניים נפוצות מאוד אצל רוב הכלבים, בעיקר אצל כלבים שהאוזניים שלהם שמוטות והאוזן לא "נושמת".
לנו יש מספר דרכים לשמור על האוזניים של כלבינו, כניסת מים לאוזניים של הכלב יכול לגרום לדלקת ולכן אם נרחץ את הכלב נשתדל לא לרחוץ לו את הראש, במידה ואנו רוחצים לו את הראש מיד בסיום המקלחת ניקח נייר טואלט, נלפף סביב האצבע ונספוג את המים שחדרו פנימה. לא לדחוף את האצבע עמוק מידי כי אנו יכולים לגרום נזק לאוזן, בשום פנים ואופן לא נכניס לאוזן הכלב כייסם אוזניים, אנו עלולים להזיק לעור התוף.
לעיתים כדאי למרוט שיערות מהאוזן כדי למנוע דלקת, כמובן שלא כל כלב זקוק למריטה.
עיניים:
כמו אצלנו גם לכלבים יש הפרשות מהעיניים, אנו צריכים לשים לב לצבע ההפרשות ולכמות ההפרשות, הפרשה בצבע ירקרק או לבן זו הפרשה מוגלתית וצריך ללכת לווטרינר כדי לקבל טיפול מתאים. ביום יום כדאי לנקות לכלב את ההפרשה עם נייר טואלט (לא עם מגבון לח כיוון שהמקום רטוב גם ככה מההפרשה ואנחנו צריכים לייבש את המקום ולא להוסיף רטיבות). לכלבים כגון: שיצו, פודל, יוריקשייר, מלטז וטרייר יש הרבה שיער ליד העיניים ולכן החשיבות בניקיון העיניים מידי יום גוברת כיוון שההפרשות מצטברות על השיער ויכולות לגרום לפטריות ולקויות אחרות בעור.
זנב:
בתספורת אנו בדרך כלל מגלחים את הזנב כמעט עד הסוף ומשאירים פונפון, יש לכך סיבה שהזנב לא מגולח עד הסוף, ולא רק מטעמי יופי. סופו של הזנב הוא אזור רגיש ועדין, השיער שנמצא עליו בעצם מגן עליו. כשכלב מקשקש בזנב הוא פוגע לעיתים בקירות, לעיתים בחפצים, המכה הזו עלולה לפצוע את הזנב במידה והוא לא יהיה מוגן על ידי השיער. לכן אנו מתעקשים להשאיר שיער בסוף הזנב…
אם נותרו לכם שאלות ואתם רוצים להתייעץ בנושאים שונים נשמח לענות ולספק מידע.
הטיפ נכתב על ידי צוות מסתפרים על 4, מספרת כלבים במודיעין, קאנטרי סנטר (קומה שנייה).
מיטל:0543185183 אחינועם:0522425061